Drawde Creatief, Hout en Zorg
Mijn naam is Drawde Ligtvoet (1987) en ik kom uit Oisterwijk. Na mijn middelbare school in Nederland ben ik in België algemene houtbewerking gaan studeren. Deze opleiding heb ik met een diploma en een GRAM-prijs (prijs ter aanmoediging van vakbekwaamheid) afgesloten.
 
Hierna ben ik in Nederland verder gaan studeren aan de kunstacademie, AKV St. Joost in Den Bosch en Breda. Tijdens deze 3 jaar heb ik illustratie, ruimtelijk ontwerp en autonome beeldende kunst gevolgd.
  
 
Daarna heb ik een jaar gewerkt als meewerkend voorman (vrouw!). Ik wilde echter graag iets doen met mijn creativiteit, mijn houtbewerking en mijn zorgzame kant; dit alles combineren. 
 
Ik besloot samen met mijn vriend om eerst een reis te gaan maken. We zouden naar Tanzania gaan voor 3 maanden om ideeën en inspiratie op te doen. Op de dag dat wij de tickets wilden gaan boeken werd mijn schoonmoeder plotseling opgenomen in het ziekenhuis en 3 dagen later overleed ze. Samen hebben wij, met veel zorg, het laatste werk, haar uitvaartkist, gemaakt zoals zij het zou willen. Deze ervaring wilden wij graag op anderen overbrengen.

En toen werd het idee geboren om hier mijn werk van te maken.
Ik werkte het plan uit en op 19-02-2013 ben ik officieel als zelfstandige begonnen.
Ik maak, beschilder en versier uitvaartkisten samen met de nabestaanden. 

Welkom op mijn site!
Drawde